Társasházi lakóközösségek részére vállaljuk a társasházi épület energetikai vizsgálatát. Energetikai felmérésre általában akkor lehet szükség, amikor a lakóközösség műszaki felújítást szeretne végezni a társasházi lakóépületen. A felújítás megvalósulhat saját pénzforrásból, pályázati forrásból, lakáskassza és banki támogatás igénybevételével vagy ezek kombinációjából.

Társasházak esetében a leggyakrabban előforduló felújítási elemek:

  • tetőszigetelés
  • homlokzathőszigetelés
  • nyílászárócsere
  • árnyékoló redőnyök cseréje
  • fűtési rendszer korszerűsítése
  • villamos hálózat korszerűsítése
  • megújuló energiaforrások alkalmazása (pl.: napelemes rendszerek telepítése)

          A fentiekben leírtakhoz kapcsolódóan a kivitelezési munkák előkészítési fázisában javasoljuk az energetikai felmérést, mivel így pontos képet kaphatunk a társasház műszaki állapotáról és így kellő gondossággal tudjuk a szükséges felújításokat megnevezni és a lakóközösség számára alátámasztani.

    A társasházi megbízásunkat minden esetben egy ingyenes konzultáció előzi meg, amikor is az aktuális társasházra és a felmerülő igényekhez igazodva adunk megoldási javaslatot.

Épületvizsgálati dokumentáció készítése, helyszíni mérnöki felmérés alapján:

Társasházkezelőknek és közös képviselőknek javasolt az épületfelújítási munkák megállapítására és időbeli ütemezésére. Elsősorban a társasházkezelőknek, közös képviselőknek jelenthet nagy segítséget -akiknek egyébként is sok dologra kell figyelniük a társasházakkal kapcsolatban-egy helyszíni műszaki vizsgálat, amennyiben szükséges műszeres mérésekkel(lásd :épület hőkamerás vizsgálat, épületek komplex energetikai vizsgálata), melynek során megvizsgáljuk az adott társasházat. A vizsgálati tervet mindig az adott társasházra határozzuk meg attól függően, hogy hagyományos építésű lakóépületről vagy iparosított technológiával készült (betonpanel) lakóépületről van szó.

Energetikai tanúsítvány és korszerűsítési javaslat dokumentáció készítése:

Társasházkezelőknek, közös képviselőknek és pályázatíróknak javasolt. A társasházak energetikai felújításával kapcsolatos EU-s és állami pályázatok kötelező munkarésze, ezért érdemes még a pályázat készítés előtt megrendelni, mivel gyakori probléma, hogy a társasházak nem készülnek el a pályázati munkarészekkel a pályázat beadási határidőre (az energetikai munkarész elkészítésére a helyszíni felméréstől számított min. 3-4 hét szükséges).

Amennyiben felkeltettük érdeklődését hívja a Mérnök Tendert telefonon vagy a kapcsolati űrlap kitöltésével írjon üzenetet !

Kapcsolat

Kérdésével ne habozzon, keressen minket! Készséggel állunk rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével.