Talajhő-víz hőszivattyúk

Víz-víz hőszivattyús rendszer

Víz-víz hőszivattyús rendszer

Hőszivattyú méretezéssel segítünk választ adni, hogy mekkora hősszivattyú kell

A hőszivattyú egy környezetbarát fűtési rendszer. A levegőből, vízből és talajból származó hőt használja fel a fűtéséhez, hűtéséhez és melegvíz előállításához.

A hőszivattyúk manapság egyre népszerűbb fűtési lehetőséget biztosítanak otthonunkban. Nem csak új épületkben használják egyre többen, hanem a felújított otthonokban és családi házakban is. Évente több mint 1,3 millió hőszivattyút szerelnek fel Európában.

Nagyon halk és rendkívül olcsó működésének köszönhetően vált népszerűvé a felhasználók körében, aminek köszönhetően a gázkazánokhoz hasonlóan szabványos hőforrássá válik.

Azon túl, hogy az egyik leggazdaságosabb fűtési és hűtési megoldás környezettudatosság szempontjából is a legjobb választás fűtés és használati melegvíz készítéséhez. 

A hőszivattyú többféle közegben lévő energiát is képes hasznosítani, ez lehet levegő, talajvíz vagy föld, az üzemeltetéshez szükséges elektromos energia előállítása ezektől függetlenül környezetbarát módon, károsanyag kibocsátás nélkül is történhet.

Levegő-víz hőszivattyús rendszer

Kisebb teljesítmény igények esetében rentábilis megoldásnak a levegő-víz hőszivattyúk mutatkoznak, hisz nincs a primer, környezeti oldalon semmi befektetési költség. Viszont ezen levegő-víz hőszivattyú hatásfoka a változó környezeti hőmérséklet függvényében jelentős eltéréseket mutathat, éves hatásfokuk jellemzően kisebb a talajhő/víz vagy víz/víz rendszerekhez képest.

Talajhő-víz hőszivattyúk

Talajhő/víz hőszivattyús rendszer a legstabilabb, legjobb hatásfokú rendszereket eredményezik a felsorolásból, azonban a szondák fúrása, telepítése jelentősen növeli a beruházási költségeket. A szondák fúrása, a hőszivattyú berendezések mérete és a szolgáltatási díjak alapján Magyarországon elmondható, hogy inkább nagyobb rendszerek (pl. társasházak, iroda épületek) esetében megtérülő beruházás.

Víz-víz hőszivattyús rendszer

Víz/víz hőszivattyús rendszer hatásfoka is általában magasabb a levegős hőszivattyúkhoz képest, viszont itt is jelentkezik primer oldali beruházási költség (kútvizes rendszer esetében egy nyerő kút és egy nyelő kút is). A rendszer állandó és stabil vízmennyiséget igényel, ráadásul a gépbe juttatott vízmennyiséget utána valahova vissza is kell juttatni (nyelő kút)! Ezen túl a víz minőségét, tisztaságát tekintve is vannak üzemeltetési követelmények… Lehet jó hatásfokú rendszert építeni, de sok környezeti adottságnak egyszerre kell rendelkezésre állnia a hossz és jóhatásfokú működés érdekében!

Decentralizált, egyhelyiséges, hővisszanyerős szellőző

Decentralizált, egyhelyiséges, hővisszanyerős szellőző

Központi, többhelyiséges, hővisszanyerős szellőző

Központi, többhelyiséges, hővisszanyerős szellőző

Kapcsolat

Kérdésével ne habozzon, keressen minket! Készséggel állunk rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével.