Hőkamerás vizsgálat Kecskeméten és Bács-Kiskun megyében

Hőkamerás vizsgálat Kecskeméten és Bács-Kiskun megyében

A Mérnök Tender vállalja kereskedelmi épületek, lakóépületek és társasházi lakások hőkamerás vizsgálatát Kecskeméten és vonzáskörzetében, valamint Bács-Kiskun megye egész területén.

A helyszíni energetikai vizsgálatok egyik legfontosabb vizsgálati műszere a hőkamera. A hőkamera segítségével a vizsgált ingatlan olyan rejtett hibáit azonosíthatjuk, melyek szabad szemmel nem láthatóak és nem beazonosíthatóak. Amennyiben az ingatlanunkat szeretnénk energia hatékonyabbá tenni, akkor elkerülhetetlen a hőkamerás vizsgálat.

Mi a hőkamera működési elve?

A kérdés megválaszolásához először azt kell tisztázni, hogy mit jelent a hőmérséklet? A hőmérséklet pedig nem más, mint a tárgyak hőenergia-tartalmának mennyisége. A felmelegedés és lehűlés mérhető és számokban megadható érték, melyet a hőkép hőmérsékleti skáláján is jelölni tudunk.

A hőmérsékletet relatív vagy abszolút módon lehet meghatározni. A Kelvin által meghatározott abszolút skálán a nulla fok az a hőmérséklet, ahol a tárgyakat alkotó részecskék már nincsenek mozgásban. A relatív hőmérsékletet pedig a Celsius skála határozza meg.

A hőátadásnak háromféle módját különböztetjük meg:

  1. Hővezetés

Az atomok rezgésének, illetve a molekulák ütközésének eredményeként keletkezett mozgási energia által jön létre állandó közegben.

  1. Hőáramlás

A hőmérséklet-különbségek hatására zajlik mozgó közegben. A hőáramlás a folyadékokban sűrűségváltozáshoz is vezet, és ez a változás felhajtó erő formájában mutatkozik meg.

  1. Hősugárzás

A hősugárzás oly módon tér el a fenti két hőátadási módtól, hogy vákuumban is terjed. Valamint létrejön elektromágneses sugárzásnál és abszorpciónál (fényelnyelésnél) is.

A hősugárzás a fényhez hasonlóan viselkedik. A felületet elhagyó infravörös hősugárzást hívjuk kisugárzott vagy kilépő sugárzásnak, mely energia három összetevőből áll:

  • kibocsátott sugárzás
  • reflektálódott sugárzás
  • áthatoló sugárzás

A kibocsátott komponenstől függ, hogy egy adott tárgynak mekkora a hőmérséklete.

Rendeljen hőkamerás vizsgálatot Kecskeméten és vonzáskörzetében és Bács-Kiskun megyében

Sugarakból hőtérkép a hőkamerás vizsgálat során:

Mivel minden testben mozognak az atomok és a molekulák nulla fok felett. Az infravörös sugárzásnak pontosan ez a mozgás az alapja, így ebből az következik, hogy minden test kibocsájt magából infravörös sugarakat. Hőkamerás vizsgálat során ezeket a sugarakat érzékeli a hőkamera egy egyelemű pontdetektornak köszönhetően. Ez a detektált jeleket képpontonként átalakítja a végeredménykor látható színes hőképpé.

A hőkamerás vizsgálat során az elkészült hőképeket a hőkameráról letöltjük a számítógépre. Majd digitális hőtérkép elemzés során összegyűjtjük a releváns hőmérsékleti adatokat.

Mit mutat meg a hőkamera a hőkamerás vizsgálat során?

  • rámutat a hőhidakra és azokra a helyekre, ahol hőveszteség tapasztalható
  • megtalálja a legkisebb hőszigetelési problémát is
  • feltárja a rétegrendek hibáit, hőszigetelés hiányát
  • beméri, hol szökik az energia, hol van energia veszteség
  • ellenőrzi a külső nyílászárók hőszigetelését
  • meghatározza a beágyazott magas hőmérsékletű csövek pontos helyét
  • átvizsgálja a gépészeti csöveket és a beépített anyagok minőségét

A fentiek alapján az épület vagy társasházi lakás hőkamerás vizsgálata során termográfiai (vagy termovíziós) módszerrel megismerhetjük ingatlanunk energetikai minőségét.

Amennyiben kérdése van, keresse a Mérnök Tendert. Vállaljuk ingatlana hőkamerás vizsgálatát Kecskeméten és vonzáskörzetében, valamint Bács-Kiskun megyében. A hőkamerás vizsgálat alapján megismerheti ingatlana műszaki állapotát. Külön javasolt hőkamerás vizsgálat épület felújítás, ingatlan energetikai korszerűsítés előtt. Fontos, hogy valós képet kapjunk a felújítandó ingatlan valós műszaki állapotáról, energetikai minőségéről. Ezen ismeretek birtokában tervezzük meg ingatlanunk hatékony energetikai korszerűsítését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük