Hogyan készül az energetikai tanúsítvány ?

Amennyiben energetikai tanúsítványra van szüksége vegye fel a kapcsolatot a Mérnök Tenderrel. A kapcsolatfelvétel történhet telefonon, email-ben vagy a weboldalunkon található kapcsolati űrlap kitöltésével. Első lépésként energetikai tanúsítvány készítéséhez szükség lesz az alábbi adatokra:

  1. Az ingatlan pontos címe: irányítószám ,település név, utca név, házszám, társasházi lakás esetében emelet és ajtó szám.   
  2. Az ingatlan helyrajzi száma.

3. Az ingatlan tulajdonos neve (akinek a nevére készül az energetikai tanúsítvány). Házastársak, örökösök esetében vagy minden más esetben amikor több tulajdonos van, a tulajdonosok döntik el, hogy melyik tulajdonos nevére készüljön az energetikai tanúsítvány.

4. Az ingatlan műszaki tervrajzai helyszíni megtekintésre, amennyiben rendelkezésre állnak. Amennyiben nincsenek tervrajzok az ingatlanról, akkor helyszíni felmérés alapján állapítjuk meg az ingatlan méretét.

5. Az ingatlanhoz tartozó egyéb meglévő dokumentációk pl. gázterv, régi energetikai tanúsítvány, tulajdont igazoló iratok (tulajdoni lap másolat, hagyatéki végzés)

A fentiekben leírt alapadatok egyeztetése után tudjuk megállapítani, hogy mennyi az energetikai tanúsítvány ára.

Ha már megvan az energetikai tanúsítvány ára, mi a következő lépés?

Az ingatlanok energetikai tanúsítása helyszíni felmérésből és irodai munkarészből tevődik össze. A helyszíni felmérés előzetes időpontegyeztetés alapján történik telefonon, emailben vagy a kapcsolati űrlap kitöltésével, melyet szintén emailben kapunk meg és emailben válaszolunk rá. A helyszíni felmérés hétköznapokon, délelőtt vagy délután történik előzetes időpontegyeztetés alapján.

HÍVJON MOST
Hiteles energetikai tanúsítvány minta - Mérnök Tender-hu

Mi történik helyszíni felmérés után ?

Az ingatlan felmérése után az irodai munkarész következik, az energetikai tanúsítvány ára természetesen ezt is tartalmazza. Az energetikai tanúsítvány számításainak munkarésze energetikai tanúsítvány készítésére alkalmas szoftverrel készül. Az így elkészült munkarészt küldjük el a hitelesítés végző központi számítógépre, ahol ellenőrzés után az energetikai tanúsítványt hitelesítik. A hitelesítés során az energetikai tanúsítvány HET azonosítószámot kap. A HET azonosító számmal rendelkező energetikai tanúsítványt nevezzük hitelesített energetikai tanúsítványnak. Kedvező áron készítünk hitelesített energetikai tanúsítványt az ingatlan tulajdonosnak további felhasználásra.

Az energetikai tanúsítvány ára tartalmazza a fentiekben leírtakat.

Tudja-e hogy a HET azonosító miért szükséges energetikai tanúsítvány esetében?

Ha érdekli a válasz a fenti kérdésre látogasson el a Mérnök Tender szolgáltatások/energetikai tanúsítvány készítése oldalra.

 

energetikai tanúsítvány ára 2021

Milyen esetekben kötelező a jogszabályok szerint hitelesített energetikai tanúsítványt készíteni ?

A magyar jogszabályok szerint az alábbi esetekben kötelező hitelesített energetikai tanúsítványt készíteni:

  • Ingatlan adásvételhez
  • Ingatlan bérbeadáshoz
  • Használatbavételi engedélyezési eljárás esetén
  • Hatósági kötelezés esetén
  • Energetikai pályázatot szeretnénk készíteni ingatlan korszerűsítésre vonatkozóan.
  • Saját célra is készülhet energetikai tanúsítvány, ha tudni szeretnénk, hogy a vizsgált épület/lakás milyen hatékonysági kategóriába tartozik.

 

Kapcsolat

Kérdésével ne habozzon, keressen minket! Készséggel állunk rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével.