Épületek komplex energetikai és épületdiagnosztika vizsgálata javasolt új és régi építésű épületek, valamint épületrészek esetében egyaránt. A komplex vizsgálat elvégzésével az ingatlan tulajdonosa pontos képet kaphat a vizsgált ingatlan műszaki állapotáról. A vizsgálati eredmények kiértékelésével megállapítható, hogy van-e szükség bármilyen műszaki felújításra, korszerűsítésre és ha igen, milyen időbeli ütemezéssel, sorrendben szükséges ezeket a műszaki felújításokat, korszerűsítéseket elvégezni.

A helyszíni komplex épületdiagnosztika vizsgálat az alábbi elemeket tartalmazza:

 • adatgyűjtés az ingatlanról meglévő tervdokumentációk és energiaszámlák alapján
 • az ingatlan geometriai méreteinek műszeres mérése és ellenőrzése
 • külső és belső légállapotok műszeres mérése
 • fogyasztásmérők adatainak vizsgálata
 • épületszerkezeti elemek hőkamerás vizsgálata, digitális hőtérkép készítése
 • épületgépészeti elemek hőkamerás vizsgálata, digitális hőtérkép készítése
 • épületvillamossági elemek hőkamerás vizsgálata, digitális hőtérkép készítése
 • épületszerkezeti elemek nedvességtartalmának műszeres mérése

Vállaljuk ingatlanának épületdiagnosztikai vizsgálatát, megkeresés alapján egyéni ajánlattal és kedvező árakkal. Komplex energetikai szakvéleményt készítünk már 50.000 forinttól. Ez magába foglalja a helyszíni szemlét, szükséges méréseket, mérnöki tanácsadást és a korszerűsítési javaslatot is.

roncsolásmentes anyagnedvesség mérés

Roncsolásmentes anyagnedvesség mérés

Roncsolásmentes anyagnedvesség műszeres vizsgálatára több okból is szükség lehet egy adott épületben vagy épületrészben.

Új építésű ingatlanok esetében érdemes megvizsgálni a beépített építőanyagok (elsősorban beton és falszerkezetek, födémek, valamint fa szerkezetek) százalékos anyagnedvesség tartalmát. Indokolt a műszeres mérés kivitelezéskor a száradás folyamatának ellenőrzésére padlókban, falakban és felületekben festési és burkolási munkák előtt, valamint egyes munkafázisok műszaki átvételekor. Magas víztartalom esetében érdemes időt és energiát fordítani az új építésű épületszerkezetek kiszellőztetésére, még a használatbavétel előtt, hogy beköltözéskor a magas víztartalom ne okozzon penészesedéssel járó problémát.

Meglévő, lakott ingatlanok esetében is indokolt lehet a műszeres anyagnedvesség vizsgálat a különböző épületszerkezeti elemek esetében, ilyenkor a magas víztartalom hőhíd és páralecsapódás miatt fordulhat elő. Egyéb műszaki probléma pl.: tetőtéri beázás vagy víz és szennyvízvezeték szivárgás vagy csőrepedés is okozhat folyamatos és rejtett szivárgást, melyeket a műszeres vizsgálattal pontosan beazonosíthatunk.

A műszeres anyagnedvesség vizsgálat történhet:

 • az épületszerkezet előre meghatározott vonala mentén
 • az épületszerkezet előre meghatározott pontjain
 • az épületszerkezet előre meghatározott sík felületű területén
HÍVJON MOST

Kapcsolat

Kérdésével ne habozzon, keressen minket! Készséggel állunk rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével.