Áram és földgáz éves átlagfogyasztás, avagy hogyan csökkentsük az éves energiafogyasztást? Helyszíni energetikai tanácsadás a Mérnök Tendertől

Áram és földgáz éves átlagfogyasztás, avagy hogyan csökkentsük az éves energiafogyasztást? Helyszíni energetikai tanácsadás a Mérnök Tendertőr

Amennyiben csökkenteni szeretné átlag feletti, magas rezsiszámláit rendelje meg a helyszíni energetikai tanácsadást és mérnök tanácsadónkkal a helyszínen megtaláljuk a legoptimálisabb megoldást!

Röviden a lakossági felhasználók tarifáiról:

Áram:

2523 kWh/év fogyasztásig 36 forint marad az egységár, e feletti fogyasztásnál 70,10 forint. Az éjszakai áram 23,1 forint lesz a fogyasztási korlát alatt, felette 62,9 forint. A H tarifa 36 forint

Földgáz:

1729 m3/év fogyasztás alatt marad a 102 forintos tarifa, az itt szereplő köbméter tájékoztató adat, mivel a tényleges fogyasztásmérést a gáz fűtőértéke (ami az ország egyes részein eltérő lehet) 100-200 köbméterrel is befolyásolhatja helyi szinten. Helyi átlagfogyasztás felett 747 forint/köbmétert kell fizetni

A földgáz fűtőértéke Magyarországon:

Átlagos fűtőérték településenként

Röviden a mikrovállalkozások tarifáiról:

          Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. által kiadott hivatalos közlemény szerint 2022. augusztus 1-től 2022. december 31-ig továbbra is rezsi csökkentett áron juthat áramhoz és gázhoz mintegy 100 ezer mikrovállalkozás, amelyek az energiát már jelenleg is az egyetemes szolgáltatás keretében egyetemes szolgáltatási áron vételezik. Emellett kedvezményes lakossági áron kaphatják a földgázt és az áramot az önkormányzati bérlakás esetében az önkormányzatok, valamint az állami bérlakás, szállóférőhely üzemeltetői is az ingatlanokban élők felhasználásának erejéig. A mikrovállalkozások átlagos fogyasztását figyelembe véve a rezsi csökkentett árakon beszerezhető mennyiségek felső korlátja felhasználási helyenként a villamos energia esetén évi 4606 kWh, míg a földgáznál évi 1489 m3.

A fenti adatok tájékoztató jellegűek és a cikk megjelenésének dátumára vonatkoznak.

          A fenti adatok figyelembevételével végezzük a helyszíni energetikai tanácsadást lakossági és céges megrendelőink esetében egyaránt!

          Amennyiben csökkenteni szeretné átlag feletti, magas rezsiszámláit rendelje meg a helyszíni energetikai tanácsadást és mérnök tanácsadónkkal a helyszínen megtaláljuk a legoptimálisabb megoldást!

          A helyszíni energetikai tanácsadás előtt érdemes előkészíteni az előző teljes éves időszakra vonatkozó áram és földgáz számlákat és az ezekről készített adatsort. Amennyiben a vizsgált ingatlan nem rendelkezik az előző teljes éves időszakra vonatkozó rezsiszámlákkal és statisztikai adatsorral, akkor energetikai tanúsítvány készítése és helyszíni energetikai vizsgálat után lehet meghatározni az adott ingatlan várható éves energiafogyasztását.

          Fontos tudni, hogy a vizsgálandó ingatlan, lakóépület rendelkezik-e műszaki tervdokumentációval (minimum szintenként egy alaprajz), mivel a helyszíni energetikai tanácsadást az ingatlan geometriai méreteinek (helyiségek száma, területe, belmagasság, fűtött légköbméter) birtokában lehet elvégezni.

Amennyiben az ingatlan nem rendelkezik műszaki tervekkel felmérési alaprajz készítése ajánlott helyszíni energetikai tanácsadás előtt.

          A megrendelt helyszíni energetikai tanácsadás esetében kapcsolatfelvétel és időpont egyeztetés után a helyszínen mérnök tanácsadó segítségével először megállapítjuk a vizsgált ingatlan műszaki-energetikai állapotát, majd sorra vesszük a lehetséges megoldásokat és javaslatot teszünk a szükséges üzemeltetői és műszaki beavatkozásokra.

          Az eddigi sok éves tapasztalatok alapján minden egyes ingatlan esetében adható olyan javaslat, melynek megvalósítása esetében jelentős rezsicsökkenés érhető el éves szinten a helyszíni energetikai tanácsadásnak köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük