Roncsolásmentes anyagnedvesség műszeres vizsgálatára több okból is szükség lehet egy adott épületben vagy épületrészben.

Új építésű ingatlanok esetében érdemes megvizsgálni a beépített építőanyagok (elsősorban beton és falszerkezetek, födémek, valamint fa szerkezetek) százalékos anyagnedvesség tartalmát. Indokolt a műszeres mérés kivitelezéskor a száradás folyamatának ellenőrzésére padlókban, falakban és felületekben festési és burkolási munkák előtt, valamint egyes munkafázisok műszaki átvételekor. Magas víztartalom esetében érdemes időt és energiát fordítani az új építésű épületszerkezetek kiszellőztetésére, még a használatbavétel előtt, hogy beköltözéskor a magas víztartalom ne okozzon penészesedéssel járó problémát.

Meglévő, lakott ingatlanok esetében is indokolt lehet a műszeres anyagnedvesség vizsgálat a különböző épületszerkezeti elemek esetében, ilyenkor a magas víztartalom hőhíd és páralecsapódás miatt fordulhat elő. Egyéb műszaki probléma pl.: tetőtéri beázás vagy víz és szennyvízvezeték szivárgás vagy csőrepedés is okozhat folyamatos és rejtett szivárgást, melyeket a műszeres vizsgálattal pontosan beazonosíthatunk.

A műszeres anyagnedvesség vizsgálat történhet:

  • az épületszerkezet előre meghatározott vonala mentén
  • az épületszerkezet előre meghatározott pontjain
  • az épületszerkezet előre meghatározott sík felületű területén

Kapcsolat

Kérdésével ne habozzon, keressen minket! Készséggel állunk rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével.