Energetikai tanúsítvány készítés Kecskeméten és Bács-Kiskun megyében

Energetikai tanúsítvány készítés Kecskeméten és Bács-Kiskun megyében

A Mérnök Tender vállalja energetikai tanúsítvány készítését Kecskeméten és vonzáskörzetében Bács-Kiskun megye egész területén. Rendeljen energetikai felmérést, energetikai tanúsítvány készítést, hőkamerás vizsgálatot (hőkamera vizsgálat) Kecskeméten és Bács-Kiskun megye egész területén. Így megismerheti ingatlana műszaki állapotát.

A Mérnök Tender legfontosabb tanácsa:

Hőszigetelj, mert az el nem használt energia a legjobb megújuló energia!

Energetikai alapfogalmak:

  • Alternatív rendszer

Megújuló energiaforrásokon alapuló decentralizált energiaellátási rendszer. A kapcsolt energiatermelés, a táv- vagy tömbfűtés és -hűtés, vagy a hőszivattyús rendszer.

  • Energia-megtakarítási célú felújítás

A meglévő épület energiahatékonyságát befolyásoló épületelemének utólagos beépítése, cseréje, kiegészítése vagy az épületelem alapvető jellemzőjének megváltoztatása. Vagy a meglévő épület eredeti állapotának fenntartását célzó azon állagmegóvási, javítási, karbantartási munka, amely gazdaságossági szempontból megvalósítható.

  • Épületelem

A határoló szerkezetek vagy az épületgépészeti rendszerek valamely eleme.

  • Épületgépészeti rendszer

Az épület vagy önálló rendeltetési egység fűtésére, hűtésére, szellőztetésére, melegvíz-ellátására, világítására, vagy ezek kombinációjára szolgáló berendezések és vezetékrendszerek összessége.

  • Hasznos alapterület

Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló kormányrendelet szerinti hasznos alapterület.

  • Határoló szerkezet

Az épület fűtött, szellőztetett, hűtött belső helyiségeit a külső környezettől vagy az épület fűtetlen, szellőzés nélküli helyiségétől elválasztó épületszerkezet.

  • Jelentős felújítás

A határoló szerkezetek összes felületének legalább a 25%-át érintő felújítás.

Rendeljen energetikai tanúsítványt Kecskeméten és Bács-Kiskun megye egész területén

További alapfogalmak:

  • Kapcsolt energiatermelés

Hő- és villamos vagy mozgási energia egyetlen folyamat során, egyidejűleg történő előállítása.

  • Közel nulla energiaigényű épület

BB energetikai osztályú épület.

  • Meglévő épület

A felújítási munkák megkezdését megelőzően hatósági döntés vagy tudomásulvétel alapján használatba vett, vagy legalább 10 éve használatban lévő épület.

  • Összesített energetikai jellemző

Az épület energiafelhasználásának hatékonyságát jellemző számszerű mutató. E mutató kiszámítása során figyelembe veszik az épület telepítését, a homlokzatok benapozottságát, a szomszédos épületek hatását, más klimatikus tényezőket. Továbbá az épület hőszigetelő képességét, épületszerkezeti és más műszaki tulajdonságait. Az épületgépészeti berendezések és rendszerek jellemzőit, a felhasznált energia fajtáját, az előírt beltéri légállapot követelményeiből származó energiaigényt, valamint a sajátenergia-előállítást.

  • Primerenergia

Az a megújuló és nem megújuló energiaforrásból származó energia, amely nem esett át semminemű átalakításon vagy feldolgozási eljáráson.

  • Távfűtés vagy távhűtés

A távhőszolgáltatásról szóló törvény szerinti távhőszolgáltatás, vagy gőz, meleg víz vagy hűtött folyadék formájában. Egy központi termelési egységből, vezetéken keresztül történő hőenergia-szolgáltatás légterek vagy ipari folyamatok fűtése vagy hűtése céljából.

Amennyiben kérdése van, keresse a Mérnök Tendert. Vállaljuk ingatlana energetikai felmérését, energetikai tanúsítvány készítést adásvételi szerződés, ingatlan adásvétel esetén Kecskemét városban és Bács-Kiskun megye egész területén is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük